Надзирателите в затворите възнамеряват отново да излязат на протест  във

...
Надзирателите в затворите възнамеряват отново да излязат на протест  във
Коментари Харесай

Надзирателите излязат на протест във вторник, за да защитят колегите си от София след бягството на затворници

Надзирателите в пандизите имат намерение още веднъж да излязат на протест  във вторник, с цел да защитят сътрудниците си, които са били на промяна при бягството на двамата рецидивисти от Софийския затвор. Това заяви за " Хоризонт " Ивайло Григоров от Синдиката на чиновниците в пандизите. В отворено писмо до премиера, основния прокурор и до министъра на правораздаването надзирателите декларират, че случилото се е резултат от неправилно водената политика в бранша през последните десетилетия.

Според синдиката на чиновниците в пандизите, протичащото се в системата е директно разследване от хроничното недофинансиране, както на щатната бройка, по този начин и на техническата обезпеченост:

" Във вторник найвероятно излизаме всички затвори в страната пред Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " в отбрана на нашите сътрудници и ще разбираем обективната истина, за какво стават тези бягства в страната, от какъв брой време сигнализираме за тях, неща обществото да знае истината ".

Надзирателите настояха, че е извънредно време страната да обърне внимание на цялостното положение на системата.

" Уволняваме шефове, уволняваме началници, хвърляме прахуляк в очите на хората. Главният шеф на Главна дирекция и началникът на пандиза не са хората, които могат да отговорят на тези наши претенции и на тези наши упования ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР